Världens 50 rikaste människor har förlorat nästan 5 000 000 000 000 kronor i år – sjunkande aktiemarknad är anledningen

  24 maj 2022, kl 16.00

  De 50 rikaste människorna i världen har hittills i år förlorat 5 000 miljarder kronor. Det framgår av Bloomberg Billionaires Index, en daglig ranking av världens rikaste människor. Det amerikanska företaget arbetar bland annat med finansiella data.

  Musk, världens rikaste man (som har skjutit upp sitt förvärv av Twitter för 410 miljarder kronor): -638 miljarder kronor. (Nettovärde 1 800 miljarder kronor.) Bezos, den näst rikaste mannen, hoppade av som vd för Amazon förra året för att fokusera på sitt rymdreseföretag Blue Origin: -564 miljarder kronor.

  Mark Zuckerberg, Facebooks grundare: -500 miljarder kronor. Googles grundare Larry Page: -268 miljarder kronor. Bill Gates, mjukvarupionjären som lämnade Microsoft för att bli filantrop på heltid: -200 miljarder kronor. Tidigare Microsoft-chefen Steve Ballmer: -147 miljarder kronor.

  Däremot är Warren Buffett en av få miljardärer som har sett sitt nettovärde öka: +11 miljarder kronor.

  Bland framgångsrika svenskar kan nämnas Stefan Persson (-53 miljarder kronor), Antonia Axson Johnson (-14 miljarder kronor) och Fredrik Lundberg (-9 miljarder kronor).

   

   

  Fler notiser