Två pakistanska systrar hedersmördade av sina män och släktingar – ville inte hjälpa dem med inresevisum till Europa

  24 maj 2022, kl 19.30

  Systrarna Aneesa Abbas, 24 år, och Arooj Abbas, 21 år, hade dubbelt pakistanskt och spanskt medborgarskap. I fredags reste de från Spanien till Pakistan tillsammans med sin mamma. När de träffade sina kusiner, som de tvingats gifta sig med 2021, ville männen att de skulle ansöka om visum åt dem. När systrarna vägrade sponsra deras migration till EU ströps och sköts de ihjäl samma dag.

  ”Familjen skapade en historia för att övertala dem att komma till Pakistan för ett par dagar,” sa en lokal polistalesman.

  Kvinnornas män, Hassan Aurengzeb och Atiq Hanif, deras farbror, Hanif Goga, och deras bror, Shehryar Abbas, har arresterats och erkänt mordet. Också de två svärfäderna greps i samband med morden.

  Det är inte ovanligt att föräldrar med dubbelt medborgarskap tvingar sina döttrar att gifta sig med kusiner i Pakistan för att säkra europeiska visum. Båda kvinnorna ville skilja sig från sina pakistanska män så att de kunde gifta om sig i Spanien.

  Hundratals pakistanska kvinnor mördas varje år av manliga släktingar för att de bryter mot konservativa normer och påstås skämma ut familjens rykte.

   

   

  Fler notiser