VIDEO: Lejon i djurpark äter upp hånskrattande skötares finger, savannens konung tröttnade på att bli retad inför publik

  24 maj 2022, kl 13.30

  Den 15 personer stora publiken samlades i fredags framför den trånga betonginhägnaden på Jamaica Zoo för att se djurparkens lejon. En djurparksarbetare ville få litet fart på ett av lejonen, och stack flera gånger in fingrarna för att reta upp det, samtidigt som han hånskrattade. Till slut fick lejonhannen ett bra grepp om ringfingret, och började dra mannen fram och tillbaka. Efter ett tag lossnade fingret.

  ”När det hände trodde jag att det var ett skämt. Jag trodde inte att det var seriöst. Jag insåg inte allvaret i det, för det är deras jobb att sätta upp en show”, sa en kvinna till tidningen The Jamaica Observer. ”När han föll till marken insåg alla att det var allvarligt. Huden och den första leden på hans ringfinger var borta”.

  ”Vi kommer att åka ner dit, och jag kommer att prata med de som har tillsyn över Jamaica Zoo,” säger Pamela Lawson, Jamaica Society for Prevention of Cruelty to Animals.

  ”Handlingarna är tragiska och representerar inte våra policyer,” säger ledningen för anläggningen i ett uttalande, enligt The Independent.

  Händelsen filmades och publicerades sedan på sociala media. Nu är den viral.

   

   

  Fler notiser