Kvinna anklagar Frankrikes solidaritetsminister för att ha blivit drogad, vaknade med ministern i sina underkläder

  23 maj 2022, kl 14.15

  Frankrikes president Macron tillkännagav nyligen en ny regering, en nystart inför sin sista femårsperiod vid makten. Utnämningarna är också en del i valrörelsen inför de franska parlamentsvalen i juni. Nu uppmärksammas den nye solidaritetsministern Damien Abad, efter anklagelser om våldtäkt.

  Franska tidningen Mediapart intervjuade två kvinnor som säger sig ha blivit våldtagna. En av kvinnorna träffade Abad i en bar i Paris 2010, efter att de mötts på gemensamma vänners bröllop. ”Han bjöd mig på champagne. Jag drack ett glas och slocknade sedan”, berättade kvinnan. Hon vaknade nästa morgon i ett hotellrum, med Abad i sina underkläder.

  Den andra kvinnan berättade för Mediapart att hon till slut gick med på att träffa Abad efter att han skickat påträngande textmeddelanden till henne i flera månader. Hon samtyckte till sex, men han vägrade lyssna på henne när han blev ombedd att sluta.

  ”Jag förnekar att jag har utövat någon form av tvång mot någon kvinna”, sa Abad i ett uttalande. Han säger vidare att hans funktionshinder skulle göra det omöjligt för honom att begå de handlingar han anklagades för.

   

   

  Fler notiser