Elon Musk reser överraskande till Brasilien ska koppla upp djungeln mot internet, kallas ”frihetens legend” av Bolsonaro

  23 maj 2022, kl 19.00

  Musk blev inbjuden till Brasilien av Fábio Faria, landets kommunikationsminister. Musk sa i en tweet att han var glad över att vara i Brasilien för ”lanseringen av Starlink för 19 000 oanslutna skolor på landsbygden och miljöövervakning av Amazonas.”

  Musk, som också är delägare i och vd för Space X, det företag som äger Starlink, träffade den brasilianske presidenten Bolsonaro på ett hotell i São Paulo. ”Vi diskuterade internetanslutningar, investeringar, innovation, användning av teknik för att skydda Amazonasskogen och förverkligandet av Brasiliens ekonomiska potential”, sa Bolsonaro i en tweet.

  Ironiskt nog har Amazonasskogen sett en högre grad av avskogning under Bolsonaros mandatperiod, vilket leder till rädsla för en ekologisk kollaps.

  Bolsonaro har också fått flera Twitter-inlägg borttagna efter att företaget hävdat att han spred falsk information om covid-19 och Brasiliens röstsystem. Inför Musks köp av Twitter kallade presidenten honom för ”frihetens legend”.

  Internet via Starlink-satelliterna är nu tillgängligt i mer än 30 länder, och lanseras i många utvecklingsländer under nästa år.

   

   

  Fler notiser