Alabama, USA: Sheriffens kollega som rymde med fånge gömde sig på ett motell, nu väntar många på att få hyra rummet

  23 maj 2022, kl 17.15

  I april skulle polisanställde Vicky White transportera en fånge för en rutinmässig undersökning, men istället flydde de tillsammans.

  De tillbringade en dryg vecka tillsammans i ett motellrum i Alabama, i ett försök att gömma sig från polisen. Nu står minst 60 personer i kö för att få övernatta i samma rum. En anonym anställd säger till nyhetsbyrån Alabama Media Group att priset ligger på 600 kronor natten, men kunde inte svara på om just detta rum har blivit dyrare.

  Till slut försökte paret komma undan i en ny flyktbil, men körde snart av vägen. Den kraschade bilen ringde själv upp nödnumret 911. Vicky White satt bakom ratten: ”Herregud. Luftkuddarna har utlösts. Vi måste ta oss ut och fly tillbaka till motellet”. När hon hörde polisen anlända till platsen sköt hon sig själv i huvudet, och dog några timmar senare på sjukhuset.

  I bilen hittades ett halvautomatiskt gevär, fyra pistoler, tre extra magasin, peruker och 270 000 kronor i kontanter. Några dagar innan flykten hade White sålt sitt hus för 880 000 kronor, mindre än hälften av marknadsvärdet.

  Vicky White fick utmärkelsen ”årets anställd” fem gånger.

   

   

  Fler notiser