VIDEO: Stormar sveper genom Tyskland – Rammstein avbryter konsert, tak blåser bort, träd välter, tåg ställs in

  21 maj 2022, kl 17.00

  Åska, hagel, kraftiga regn, orkaner och tromber: stormarna har orsakat allvarliga skador främst i västra och norra Tyskland. Den tyska vädertjänsten bekräftade tre tromber. En man dog och minst 40 skadades.

  I västra Tyskland fick chockade husägare skotta undan mängder med trasiga tegelpannor från sina förstörda tak, och i ett industriområde revs tak av hallar och plåt, och isolering flög kilometervis.

  14 personer skadades i Bayern när en stor trädkoja kollapsade, däribland flera barn. Flera semesterfirare hade sökt skydd i den, som tippade åt sidan och kollapsade när stormen kom. Förutom översvämmade källare, uppryckta träd och skadade hustak fick regional- och fjärrtågen ställas in.

  Rammstein fick tillfälligt avbryta sin konsert på grund av ett åskväder över Leipzig. Publiken uppmanades att lämna stadion och söka skydd. Efter en kvart kunde fansen släppas in igen.

  Tromber bildas på land eller i kustområden mycket nära land; orkaner bildas alltid på haven. En annan skillnad är vindhastigheten: i extremfall kan vinden i tromber nå 500 kilometer i timmen, i orkaner överstiger vindhastigheten sällan 250.

   

   

  Fler notiser