VIDEO: Berusad amish-man med skrinda stoppas i Ohio, förklarar för polisen att hästen hittar hem själv

  21 maj 2022, kl 12.50

  Polisen Mike Talber uppmärksammades på att en ung man med häst och vagn i sakta mak rörde sig framåt på motorvägen. ”Han var helt utslagen, med en Bud Light i handen”, säger Talber till Fox 8.

  Hästen, som antagligen också var ganska trött, stannade först när den sakta råkade gå in i polisbilen. När den unge mannen vaknade sa han till polisen att ”hästen hittar hem själv”. Ett alkotest visade på 6,3 promille, och han arresterades för att ”ha framfört fordon på allmän väg berusad”.

  En liknande händelse inträffade för tre år sedan när några amish-ungdomar med häst och vagn blev stoppade av polisen sent en natt. De uppmärksammades antagligen på grund av det decibeltunga ljudsystem som ekipaget var utrustat med. Vagnen var full med öltörstiga tonåringar, som snabbt avvek från platsen. Kvar fanns en 17-åring som låg och sov under högtalarna. När ynglingen piggnade till hos sheriffen, berättade han att de var på väg till en fest, och att han hunnit med tio eller elva öl.

  Alkohol är en del av kulturen inom amish. Det kan ibland gå vilt till under ”rumspringa”, en formativ tid för amish-ungdomar.

   

   

  Fler notiser