Amerikanen Donald Gorske har ätit 32 340 Big Macs under 50 år, har bara missat åtta dagar, i början åt han åtta per dag

  20 maj 2022, kl 17.15

  När han som 17-åring fick sin första bil kunde Donald Gorske upptäcka världen. Ett viktigt besöksmål den dagen, 17 maj 1972, var McDonalds där han beställde sina tre första Big Macs. Han slängde de tomma förpackningarna i baksätet, och bestämde sig där och då för att hålla koll på alla han åt i fortsättningen. Det gör han genom att spara alla tomma kartonger. Och alla kvitton.

  ”Jag kommer fortsätta så här resten av livet”, säger 68-årige Gorske. ”Men när min fru frågade mig om hon till slut skulle köra hamburgarna i en mixer, då får det nog vara bra”, säger han i en intervju med Guinness rekordbok, där han har en given plats.

  Nu är han uppe i 32 340 Big Macs, så det har blivit en del. ”Jag är inte den som gärna testar olika saker. När jag tycker om något håller jag fast vid det”. I början åt han i nio stycken om dagen, men just nu är målet att åtminstone få njuta av två hamburgare varje dag. Han har bara missat åtta dagar under de femtio åren.

  ”Som pensionär kommer han bara in på måndagar och torsdagar för att beställa sex eller åtta stycken”, säger chefen för den lokala McDonalds-restaurangen. Där hänger för övrigt Gorskes porträtt på väggen.

   

   

  Fler notiser