Brittisk MI5-agent använde sin hemliga status för att terrorisera flickvän, som var nära att bli dödad med en machete

  20 maj 2022, kl 17.45

  Enligt BBC träffade Beth – inte hennes riktiga namn – agenten på en dejtingsajt, och de bodde tillsammans i Storbritannien. Till en början var han charmig, och de verkade ha mycket gemensamt, men med tiden avslöjades han som kvinnohatare och extremist, besatt av våld och grymhet. Kvinnan säger att han förgrep sig sexuellt på henne, var våldsam och tvångsmässig. Han använde också sin position hos den brittiska säkerhetstjänsten MI5 för att terrorisera henne.

  Mannen berättade att han infiltrerade extremistiska nätverk på uppdrag av den brittiska regeringen, och att hon inte skulle kunna rapportera hans beteende på grund av hans status.

  Vid en attack med en machete i hemmet lyckades hon filma honom, och avstyra överfallet. Polisen besökte deras hem efter attacken, men de tog inte ett fullständigt uttalande från henne, eller tog hand om videon där hon blev attackerad. Mannen greps dock, men åtalet lades ner ”i brist på bevis”. De separerade senare.

  Mannen flyttade tillbaka till sitt forna hemland för att arbeta som hemlig agent där, och lät kvinnan ta hand om hans omfattande skulder.

   

   

  Fler notiser