Fotbollsproffs kickas efter ständiga brakskitar och skrattanfall – franska Lyon fick nog av sin brasilianske back

  18 maj 2022, kl 11.15

  Efter att ha disciplinerats flera gånger fick klubbledningen till slut nog när 34-årige Marcelo Antônio Guedes Filho skrattade under kaptenen Léo Dubois tal för att samla trupperna inför en viktig match. Managern Peter Bosz och sportchefen Juninho Pernambucano bestämde sig för att avsluta Marcelos kontrakt.

  Brasilianaren transfererades 2017 från turkiska klubben Beşiktaş JK till det franska fotbollslaget Lyon FC 2017, och skrev på kontraktet några månader innan säsongsstarten. Han hade till en början vissa framgångar i division 1-klubben, och var en av ledarna i laget. Men han blev också disciplinerad för att han upprepade gånger släppte sig i omklädningsrummet, och ständigt skrattade i närvaro av Juninho och Bosz, rapporterar sportkanalen EPSN.

  Efter ett självmål i en förlustmatch mot Angers SCO 2021, där man förlorade med 0–3, degraderades Marcelo till reservlaget. Hans kontrakt med Lyon FC sades upp tidigare i år, och han gick istället över till FC Girondins de Bordeaux.

  Lyon fortsätter spela i division 1, som de vunnit flera gånger, utan sin brasilianske mittback. Kanske möter de sin forna lagkamrat under någon match mot Bordeaux.

   

   

  Fler notiser