Brittisk konservativ parlamentsledamot gripen för misshandel och sexövergrepp, tvingas till timeout under utredningen

  18 maj 2022, kl 14.45

  Mannen, som inte namnges men som ska vara i 50-årsåldern, greps nyligen misstänkt för misshandel, sexuella övergrepp, våldtäkt, missbruk av förtroendeuppdrag och tjänstefel. Brotten ska ha utförts under sju år med början av 2000-talet. Han ombeds nu av sitt parti, det konservativa Tories, att hålla sig borta från parlamentet, men förblir partimedlem.

  Utrikesminister Liz Truss sa att hon var ”mycket, mycket oroad” över händelsen. ”Polisen arbetar för närvarande med fallet, men det är oroande att vi ser dessa fruktansvärda … anklagelser, än en gång, om en parlamentariker”.

  Under det senaste året misstänks 15 parlamentsledamöter ha undersökts internt efter anklagelser om mobbning, trakasserier eller sexuella missförhållanden. Den konservative ledamoten Imran Ahmad Khan dömdes nyligen för sexuella övergrepp på en pojke. David Warburton, också konservativ, fick gå efter anklagelser om kokainmissbruk och sexuella trakasserier. Tidigare fick parlamentsledamoten Neil Parish, konservativ, avgå efter att ha suttit under möten i parlamentet och tittat på porr.

  Den 50-årige mannen är nu släppt mot borgen.

   

   

  Fler notiser