”Twitter tror inte på yttrandefrihet” – hemlig inspelning säger att plattformen censurerar åt höger men inte åt vänster

  17 maj 2022, kl 13.15

  En journalist från Project Veritas, en amerikansk grupp känd för att med hemliga inspelningar avslöja mediaorganisationer, intervjuade en öppenhjärtig anställd på Twitter. ”Twitter tror inte på yttrandefrihet”, sa han, och tillade att många av hans medarbetare ”hatade” Musks försök att ta kontroll över företaget.

  Enligt den Twitter-anställde, Siri Murugesan, censurerar man för att det är bra för affärerna, trots att yttrandefriheten tillåter det. Som exempel nämner han att om någon skulle kritisera transpersoner, så säger de på högerkanten ”Det är okej att säga så, jag får lov att tolerera det”. De vänsterorienterade personerna säger ”Nej, jag tolererar inte det. Jag vill att det censureras, annars är jag inte kvar på plattformen”.

  Han säger vidare att Twitters kontorspolitik är så vänsterinriktad att den formade hans egna åsikter: ”Som att jag började jobba på Twitter och blev vänster”.

  Många anställda har öppet försökt motverka Musks maktövertagande, då de är oroade över Musks löfte att åter släppa in kontroversiella personer som till exempel Donald Trump.

   

   

  Fler notiser