Brittiskt Sunderland-fan reser till Wembley via Spanien – blir betydligt billigare än att ta tåg eller buss till London

  17 maj 2022, kl 11.45

  Sunderland-supportern James Jelly har bokat flyg via spanska Menorca för att se sitt hemmalag Sunderland AFC spela i Wembley, London. Det var betydligt billigare än att ta tåget eller flyga inrikes.

  ”När vi satt och diskuterade resan till Wembley tänkte jag att det måste finnas ett annat alternativ än att sitta sex långa timmar på en buss eller att spendera flera tusen kronor på ett tåg till London. Inrikesflyg var ännu dyrare”, säger han i en intervju.

  Det var då han upptäckte att det billigaste flyget till spanska Menorca, med retur till London dagen efter, kostade totalt 303 kronor.

  ”Först trodde jag att jag kunde sova på flygplatsen, men den stänger 00:30. Jag bokade in mig på ett vandrarhem istället. Det ser enkelt ut, men det ingår frukost”, fortsätter Jelly. ”Då hinner jag dessutom med en promenad på ön, och ett par öl”.

  Sunderland AFC, hemmalaget i staden med samma namn i nordöstra England, hoppas kunna ta ett steg upp i fotbollsligan nu på lördag. I League One-slutspelsfinalen möter de Wycombe Wanderers på Wembley Stadium, Englands nationalarena för fotboll i London.

   

   

  Fler notiser