VIDEO: Ninjamaskerad mobb av transaktivister angriper ensam feminist som vill hylla en av sin rörelses förgrundsfigurer

  16 maj 2022, kl 15.45

  Den feministiska kampanjorganisationen Standing for Women skulle genomföra en fredlig demonstration i helgen. Under gårdagens möte i Manchester samlades man vid en staty av Emmeline Pankhurst, en tidig suffragettkämpe. När transaktivister blockerade platsen gick de flesta kvinnorna sin väg. Kvar fanns en ensam kvinna som inte gav upp; istället viftade hon med sin suffragettflagga.

  Transaktivisterna skrek att den ensamma kvinnan var fascist och nazist. De misslyckades att ta flaggan från henne, men satte istället en transflagga runt statyn. En annan feminist konfronterade den maskerade gruppen och frågade om de trodde att de hjälpte transsaken med detta, men fick inget svar.

  Grundaren, Kellie-Jay Keen, säger att ”Kvinnor står inför ett existentiellt hot från transideologin. En ideologi som tillåter att män tar kvinnors rättigheter, utrymmen och till och med vårt språk”, rapporterar Daily Mail.

  JK Rowling, som kritiserats av Harry Potter-stjärnor för hennes kampanj för säkra utrymmen för kvinnor, hånade transaktivisterna. ”Jag hade aldrig förväntat mig att den ’rätta’ sidan av historien skulle inkludera så många människor i masker som skrämmer och attackerar kvinnor”.

   

   

  Fler notiser