Partners och vd får vara lediga hur mycket de vill när amerikanska investmentbanken Goldman Sachs ger anställda semester

  15 maj 2022, kl 16.00

  Goldman Sachs är en av de ledande investmentbankerna på den internationella finansmarknaden. De fungerar som finansiell rådgivare till många storföretag, regeringar och förmögna privatpersoner.

  Många av de som arbetar på Wall Street-företagen får så småningom riktigt höga löner, men det kommer oftast efter flera år av att ha arbetat upp till 100 timmar i veckan. ”Om du inte producerar, så får du inte betalt”, får personalen snabbt lära sig.

  Men nu börjar allt fler nyanställda anse att det inte är normalt att arbeta från nio på morgonen till midnatt, sex eller sju dagar i veckan. Efter protester från en grupp nya medarbetare tillåter nu Goldman Sachs alla anställda att ta ut minst 15 dagars semester från och med 2023, med minst en veckas sammanhängande ledighet. Senior personal kan ta ledigt när det behövs utan behöva ansöka om semester.

  2001 hjälpte Goldman Sachs den grekiska regeringen att i all tysthet låna åtskilliga miljarder kronor, för att kunna gå med i euroområdet trots enorma skulder.

   

   

  Fler notiser