VIDEO: Pappa hoppar mot sin död, familjen filmade hans klippsprång från 22 meters höjd ner i vattnet – som var för grunt

  14 maj 2022, kl 14.00

  Klipphoppning är en populär sport bland turister på Mallorca, där man landar i det kristallklara vattnet. Företag på ön anordnar aktiviteten med certifierade guider, men den holländske 31-åriga mannen ville göra det på egen hand. Familjen hyrde en segelbåt, och satte kurs på en särskilt hög klippa vid de omtyckta Malgrat-öarna, rapporterar New York Post.

  Normalt hoppar man från som mest tolv meter höga avsatser; det är viktigt att vattnet är tillräckligt djupt. Den äventyrlige mannen valde en betydligt tuffare klippa, 22 meter hög, och klättrade mödosamt upp för den. Mamman och de två barnen såg på från båten, och filmade det som sedan hände.

  När mannen når toppen ses han tveka, men tar sedan sats och hoppar ut för stupet. På familjens videofilm, som streamades live på sociala medier, hörs mannen skrika när han insåg att vattnet som mötte honom var alldeles för grunt för det höga hoppet.

  Polisens dykare fann honom död senare under dagen. Han dog inte av sina skador, men drunknade efter att ha förlorat medvetandet.

   

   

  Fler notiser