Kvinnlig student kritiserade islam på WhatsApp, misshandlad till döds – studiekamraterna satte eld på henne

  13 maj 2022, kl 11.48

  Södra Nigeria är till stor del kristet, och mestadels muslimskt i norr. Att häda islam och profeten kan ge dödsstraff under de sharialagar som används vid sidan om landets författning. Folksamlingar tar ofta lagen i egna händer.

  En ateist dömdes i år till 24 års fängelse för att ha hädat islam. 2021 brändes en man till döds för att ha förolämpat profeten. 2016 misshandlades en 74-årig kristen kvinna till döds av en muslimsk mobb. 2007 slog muslimska gymnasieelever ihjäl en lärare, efter att ha anklagat henne för att vanära Koranen.

  Den nu dödade eleven var arg på det sätt muslimer pratade om islamiska angelägenheter i skolans WhatsApp-grupp, och ogillade profeten Muhammed. Lärarna försökte skydda henne mot mobben, men hon misshandlades med stenkastning. Sedan hämtade de bildäck, tände eld på dem och slängde däcken på sin skolkamrat. Hon brändes till döds.

  ”Vi har sett de misstänkta personerna på en viral Twitter-video, och de skyldiga kommer snart att identifieras”, säger polisens talesperson, enligt The Guardian.

   

   

  Fler notiser