Elon Musk lägger miljardaffären med Twitter ”tillfälligt på is” – aktien sjönk med nästan 18 procent i dag, Tesla stiger

  13 maj 2022, kl 16.39

  I dag fredag sköts förhandlingarna om köpet av Twitter, för 444 miljarder kronor, upp på obestämd tid. Musk väntar på uppgifter om andelen falska konton, men säger att han fortfarande är engagerad i förvärvet.

  ”Twitter-affären är pausad i väntan på detaljer som stödjer beräkningar att skräppost/falska konton verkligen representerar mindre än fem procent av användarna”, sa Musk till sina mer än 92 miljoner Twitter-följare.

  Beskedet fick aktien att sjunka dramatiskt, tillsammans med andra teknologiaktier. Investerare spekulerar nu i att Musk vill köpa Twitter till ett lägre pris än vad som sagts tidigare. ”Analysen finns redan, och har legat ute ett tag, så det finns inget att vänta på”, säger en investerare.

  Twitter svarade inte på en begäran om en kommentar. Det finns heller ingen reaktion från investerarna som Musk utnyttjade förra veckan för att få in många miljarder kronor för att finansiera köpet.

  Därmed får Trump vänta ett tag till innan han kan twittra igen, något som Musk lovat tillåta.

   

   

  Fler notiser