Äldre indiskt par stämmer sin ende son och svärdotter för uteblivna barnbarn – kräver sju miljoner kronor i skadestånd

  13 maj 2022, kl 12.55

  Kvinnor i Indien förväntas, eller krävs, föda inom några år efter giftermålet. Traditionella familjer har patriarkala upplägg med hopp på ett manligt barn; könsförhållandena är fortsatt skeva i stora delar av landet.

  Parets son gifte sig 2016, men barnen uteblev. ”Min sons hustru och hennes familj hindrar dem”, säger pappan. När han sa åt sin son att de väntade på barnbarn påstod pappan att brudparet skiljt sig ”på låtsats”, när de i själva verket bor i olika städer på grund av sina yrken.

  ”Jag gav min son alla mina pengar för sina studier i USA. Jag har inga pengar nu. Vi har tagit ett lån från banken för att bygga ett hus. Vi är oroliga för vår ekonomi och personliga hälsa”, säger mannen. Föräldrarna köpte en dyr bil till paret med lånade pengar, och betalade närmare 70 000 kronor för deras smekmånad i Thailand.

  ”Paret har friheten att inte föda några barn, varför vi ber om ersättning. Beloppet är givet de pengar som pappan har spenderat på sin sons uppfostran”, säger det äldre parets advokat, enligt The Independent.

   

   

  Fler notiser