Tysklands försvarsminister flög med statlig helikopter på semesterresa med sonen som sedan lade upp trippen på Instagram

  12 maj 2022, kl 18.52

  Sylt, fyra mil lång, är Tysklands fjärde största ö och har länge setts som en lekplats för Tysklands rika och berömda. Öns norra udde är för övrigt landets nordligaste punkt. Det var hit som försvarsminister Christine Lambrecht flög helikopter med sonen, efter att ha besökt tyska trupper.

  Resan gjordes i april, men det är först nu den uppmärksammas i media, några dagar innan de stundande delstatsvalen. Den nationella debatten om Lambrechts lämplighet som minister har nu tagit ny fart. Hon har tidigare haft poster som justitie- och familjeminister i förbundskansler Merkels regering. Lambrecht kämpar nu med att skaka av sig ett rykte om att hon inte är väl positionerad för att driva Tysklands försvarspolitik med ett krig som rasar i Europa.

  ”Jag förstår kritiken, men ville bara behålla en nära relation med min son mitt under ett krävande ministerjobb. Jag betalade också resan med egna pengar”, säger Lambrecht i ett uttalande.

  Kritiker säger att hon inte borde blanda ihop Luftwaffe med Lufthansa.

   

   

  Fler notiser