Planerade tortyr med amputerade fingrar och tår i skräckens container i Holland – nu döms narkotikagänget till fängelse

  12 maj 2022, kl 12.33

  En holländsk domstol har dömt elva män till flera års fängelse för att ha skapat ett eget häkte, med bland annat en tortyrkammare, gömd i fraktcontainrar. Polisen hittade de sju containrarna i en skog i södra Holland för två år sedan. Insatsen gjordes efter att man fått information från hackade EncroChat-mobiler, tidigare populära bland kriminella gäng.

  Gänget ville kidnappa motståndare eller deras släktingar, och sedan tortera dem. ”Vi måste ha tillräckligt med bälten för att hålla fast dem i tandläkarstolen”, sa en av brottslingarna i ett chattmeddelande. ”Och vi behöver en tång för att nypa av fingrar och tår.”

  Under razzian hittade polisen mycket riktigt en container som var inredd med en tandläkarstol, tillsammans med en sekatör, såg, skalpeller och tänger. De andra sex containrarna skulle användas som fängelseceller.

  ”Hur många är villiga att erkänna sambandet med det egna bruket av kokain och den korrumperade undre världens framgångar?” sa åklagaren Koos Plooij under rättegången, enligt The Guardian.

   

   

  Fler notiser