Förman kallar flintskallig anställd fitta – företaget döms för sexuellt trakasseri, efter att också sparkat den hårlöse

  12 maj 2022, kl 17.27

  Tony Finn, som arbetat i företaget nästan 24 år, skulle i samband med en reparation täcka över en av maskinerna som tar fram produkter för bryggeriindustrin. Efter ett tag försvann skyddet, och han konfronterade den 30 år yngre förmannen.

  ”När jag pratade med honom om det började han kalla mig en dum flintskallig fitta, och hotade att däcka mig”, säger Finn, enligt Daily Mail.

  Han besökte sin son, som är polis, och skrev ett uttalande om händelsen på polisens brevpapper. När han överlämnade brevet till sina chefer på företaget trodde de först att han anmält händelsen som ett brott. Mannen svarade då att ”det var inte min avsikt att få uttalandet att framstå som ett officiellt polisdokument”. Men företaget anklagade honom för att ha försökt skrämma dem, och sparkade honom för tjänstefel.

  Rätten konstaterade att händelsen kan klassificeras som sexuellt trakasseri, och utfärdade böter. Ersättningen kommer dock att minskas eftersom han genom sitt uppträdande bidragit till avskedet. Jobbet får han inte tillbaka.

   

   

  Fler notiser