Pewdiepie flyttar äntligen till Japan, har haft hus där i två år men pandemin satte stopp

  10 maj 2022, kl 17.30

  Två år efter att planeringen började har det äntligen blivit av. Felix ”Pewdiepie” Kjellberg och hans fru Marzia har flyttat till Japan.

  Flytten var planerad sedan länge men på grund av pandemin fördröjdes flytten med två år. Paret Kjellberg har redan ett hus i Japan, som hunnit få inbrott under tiden de inte kunnat flytta dit. Under pandemin stängdes gränserna för utlänningar och det var i praktiken omöjligt att resa in i landet över huvud taget.

  Paret valde att flyga privatflygplan till önationen i Asien. En anledning var att deras två mopsar inte kunde flygas med vanlig djurfrakt i flygplanets fraktutrymme, då de har andningsproblem. Att ta de med i kabinen var inte heller ett alternativ på grund av de skulle väga för mycket.

  Ett annat problem var att vaccinen gick ut och mopsarna fick vaccineras igen.

  Kjellberg och hans fru har länge haft ett intresse för Japan. Han berättade 2018 att en av hans favoritförfattare är Yukio Mishima. Mishima är känd som traditionalist och monarkist och dog i rituellt självmord 1970. Andra japanska författare som han gillar är Osamu Dazai, Haruki Murakami, Miyamoto Musashi, Natsume Soseki, Kazuo Ishiguro, Inazo Nitobe, Tsutomu Nihei och Kobo Abe.

  Kjellberg uppskattar också japansk whisky.

   

   

  Fler notiser