BLM-grundaren erkänner fester för miljoner i organisationens lyxvilla, men ”har aldrig använt den för personlig vinning”

  10 maj 2022, kl 11.33

  Black Lives Matter, aktiviströrelsen med ursprung i USA, arbetar mot polisbrutalitet och strukturell rasism som antas drabba afroamerikaner. Rörelsen startades 2013 av bland annat Patrisse Cullors. Många kritiserar nu både henne och BLM för att dra ekonomisk nytta av medlemmarna och sponsorernas välvilja.

  Bara två veckor efter att de fått 700 miljoner kronor från sin finanspolitiska sponsor köpte de en stor villa i Los Angeles för 65 miljoner kronor. Här finns sex sovrum med enskilda badrum, pool och en ljudscen. När ryktena om egendomen dök upp i media försökte organisationen ”döda” historien. Ett internt memo föreslog att de kunde påstå att fastigheten skulle användas som ett ”influencerhus” för artister.

  Efter att flera fester i det extravaganta huset avslöjats mötte Cullors kritiken som en ”rasistisk och sexistisk” attack mot rörelsen.

  Familjestiftelsen BLM har kritiserats för att inte redovisa hur intäkterna används, och för flera köp av ytterst exklusiva hem i både USA, Bahamas och Europa.

   

   

  Fler notiser