14-årig brittisk pojke knivhögg 12-årig flicka till döds efter bråk om film på Snapchat – hävdar det var självförsvar.

  10 maj 2022, kl 09.01

  En slumpmässig sammanstrålning en kväll i november förra året. Flickan och hennes vänner, alla mellan 11 och 15 år, skulle se på när Liverpool tände årets julbelysning. De hade druckit litet alkohol, och hade roligt tills en butiksväktare bad dem gå därifrån.

  De gick till en närliggande gata där den unga pojken och hans vänner började spela in de glada tjejerna. De ville inte alls synas på videoplattformen Snapchat, och Ava, den 12-åriga flickan, gick tillsammans med en av vännerna fram till pojken. Hon bad honom att genast sluta filma. Då började de började bråka med varandra, och hon knuffade till honom. Då stack han henne i halsen med en springkniv.

  När flickan föll ner på marken log och skrattade pojken, och sprang sedan bort från platsen. Han kastade bort kniven, sin jacka och mobilen, men först la han upp filmen på internet.

  Försvaret i den rätegång som nu inletts hävdar att pojken lider av ADHD. Han nekar till både mord och den alternativa anklagelsen om dråp.

  ”Jag bara handlade i självförsvar”, sa han i rätten, enligt The Independent.

   

   

  Fler notiser