Thailändsk man lever med sin döda fru i 21 år – låtsades att hon fortfarande levde, lät kistan stå i sovrummet

  9 maj 2022, kl 09.12

  När den pensionerade militärofficerens högt älskade fru gick bort 2001 genomfördes buddhistiska riter. Kroppen kremerades inte, utan förvarades i en kista. När han höll fast vid hennes kvarlevor flyttade de båda sönerna ut; de kunde inte acceptera hans beslut, rapporterar The Independent.

  Mannen bor i ett enkelt hus i Bangkok, tillsammans med sina katter. Efter en motorcykelolycka tidigare i år fick den 72-årige mannen hjälp av en lokal stiftelse med mat och dryck. Personalen fick inte veta att kistan med den döda hustrun fanns i sovrummet. Till slut fick de frågan om de kunde hjälpa honom att kremera sin fru, då han var orolig för att han kunde dö utan att hålla en begravning för sin fru.

  ”Jag saknar dig fortfarande varje minut och min kärlek till dig har inte förändrats”, sa mannen när kroppen fördes bort. Nu står urnan med henne aska i mannens hem.

  Hjälporganisationen har försett mannen med en ny madrass, filt och en kudde. En thailändsk advokat köpte den äldre mannen en säng och material för att kunna bygga ett nytt hus.

   

   

  Fler notiser