Anhängare till Sri Lankas regeringsparti till stormangrepp mot protesterande folkmassor – utegångsförbud utfärdat

  9 maj 2022, kl 17.30

  Sri Lanka importerar gas för matlagning, men leverantörerna kan inte möta efterfrågan. Långa köer för matlagningsgas har de senaste dagarna förvandlats till improviserade protester när frustrerade konsumenter visar sitt missnöje.

  ”Vi är en bankrutt nation. Bankerna har inte tillräckligt med dollar för att vi ska kunna öppna krediter”, säger ordföranden för en av landets största gasimportörer, enligt BBC News.

  Önationen är hårt drabbat av pandemin, stigande oljepriser och skattesänkningar. ”Vi har så litet som 500 miljoner kronor i användbara valutareserver”, sa finansminister Ali Sabry förra veckan.

  Många av de som protesterar mot presidentens regering, och en florerande nepotism, har byggt en tältby utanför presidentpalatset. På måndagen attackerade hundratals anhängare av det styrande partiet demonstranterna i tältbyn. Polisen kom till platsen, och använde tårgas och vattenkanoner för att bryta upp konfrontationen. Ett utegångsförbud utfärdades också.

  Sri Lanka har nu bett Internationella valutafonden om hjälp.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser