Världens största flaska med skotsk whisky till salu, rymmer 311 liter – överskott från försäljningen till välgörenhet

  8 maj 2022, kl 16.00

  innehållet i världens största flaska med skotsk whisky buteljerades 2021 efter att ha mognat på fat i Macallans Speyside-lager i 32 år. Nu vill The Macallan, en av Skottlands största whiskytillverkare, hedra världens mest epokgörande upptäckare med sin whisky ”The Intrepid” – ”De orädda”.

  ”Den fick namnet ’The Intrepid’ för att hedra drivkraften och prestationerna från världens mest banbrytande upptäcktsresanden”, säger destilleriet.

  Det som blev över när den stora flaskan fyllts upp säljs som helt vanliga 50 cl-flaskor. Varje set innehåller en kopia av huvudflaskans design tillsammans med individuella versioner dedikerade till var och en av utforskarna som är associerade med projektet. Det finns också smakprov på 5 cl-flaskor. Överskottet går till välgörande verksamhet. För att underlätta transporten säljs den stora flaskan tom, tillsammans med 178 stycken 175 cl-flaskor.

  Förra månaden såldes ett bortglömt fat med 374 liter The Macallan-whisky för 13 miljoner kronor.

  När flaskan är tom kan den bli världens största flaskpost.

   

   

  Fler notiser