Världens största flaska med skotsk whisky till salu, rymmer 311 liter – överskott från försäljningen till välgörenhet

  8 maj 2022, kl 16.00

  innehållet i världens största flaska med skotsk whisky buteljerades 2021 efter att ha mognat på fat i Macallans Speyside-lager i 32 år. Nu vill The Macallan, en av Skottlands största whiskytillverkare, hedra världens mest epokgörande upptäckare med sin whisky ”The Intrepid” – ”De orädda”.

  ”Den fick namnet ’The Intrepid’ för att hedra drivkraften och prestationerna från världens mest banbrytande upptäcktsresanden”, säger destilleriet.

  Det som blev över när den stora flaskan fyllts upp säljs som helt vanliga 50 cl-flaskor. Varje set innehåller en kopia av huvudflaskans design tillsammans med individuella versioner dedikerade till var och en av utforskarna som är associerade med projektet. Det finns också smakprov på 5 cl-flaskor. Överskottet går till välgörande verksamhet. För att underlätta transporten säljs den stora flaskan tom, tillsammans med 178 stycken 175 cl-flaskor.

  Förra månaden såldes ett bortglömt fat med 374 liter The Macallan-whisky för 13 miljoner kronor.

  När flaskan är tom kan den bli världens största flaskpost.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser