Passivt intag av fentanylångor hotar Seattles bussförare – passagerarna röker på ombord, knark knäcker kollektivtrafik

  8 maj 2022, kl 13.30

  ”Droger på bussar har blivit en vardaglig fara”, säger en lokal bussförare. De flyktiga ångorna som uppstår när fentanyl röks ombord skapar en farlig arbetsmiljö. Trenden fick fäste förra sommaren, och toppar nu listan över förarnas klagomål, följt av begagnade nålar och marijuana. Symptom är huvudvärk, yrsel eller problem med andningen. Fenomenet rapporteras av New York Post.

  Missbrukaren använder en tändare för att värma fentanyl, metamfetamin eller heroin ovanpå en bit aluminiumfolie. Röken som uppstår sugs in i lungorna med ett sugrör; luftcirkulationen sprider oset runt i bussen. ”Det luktar bränt jordnötssmör, blandat med bromsvätska”, säger en bussförare.

  Under covidkrisen sjönk antalet passagerare i lokaltrafiken med mer än hälften, vilket gjort det möjligt för missbrukare att få vara ifred ombord. Nu återvänder dock många pendlare till arbetet, vilket möjligen kan minska problemen.

  Missbrukare inhalerar allt oftare fentanyl eller heroin istället för att injicera drogerna. Det är billigare, och lämnar inte några spår på kroppen.

   

   

  Fler notiser