Näsgodis i Nespresson? Schweiziska lagerarbetare hittade 500 kilo kokain bland Nespressos kaffebönor

  8 maj 2022, kl 19.14

  Lagerarbetarna upptäckten de 500 kilona med kokain när containrar lastades av från tågvagnarna i Schweiz. Kaffebönorna hade då färdats sjövägen från Brasilien. Polisen larmades, som spärrade av lokalen i väntan på att tull- och gränskontrollanter skulle anlända.

  ”Det beslagtagna kokainet har en renhetsgrad på 80 procent, med ett marknadsvärde på mer än 500 miljoner kronor”, säger den lokala polisen. Leveransen var avsedd för den europeiska marknaden.

  Tjänstemän inom EU säger att rekordstora mängder kokain med mycket hög kvalitet beslagtas i Europa; upp till 300 ton under 2022. Bearbetningen av råvaran sker inte längre enbart i Sydamerika utan även på plats i Europa, i länder som Belgien, Spanien och Nederländerna. Försäljningen av syntetiska droger växer också; mexikanska kemister är aktiva i europeiska labb.

  Inget av det portionsförpackade kaffet från Nespresso innehåller något kokain. Den schweiziska mat- och dryckesjätten Nestle, som äger Nespresso, försäkrar kunderna om att ”alla våra produkter är säkra att konsumera.”

   

   

  Fler notiser