Boxning: Canelo Álvarez förlorade i natt – Dmitrij Bivol vann på poäng och behåller sin VM-titel

  8 maj 2022, kl 13.00

  Canelo Álvarez, boxningens största stjärna och den som många anser vara världens bästa boxare alla kategorier, förlorade i natt mot ryssen Dmitrij Bivol.

  Álvarez ville ännu en gång testa sina färdigheter mot de tyngre boxarna i klassen lätt tungvikt. 2019 gick det bra när han knockade Sergej Kovaljov och erövrade dennes WBO-bälte. Mot Bivol blev det dock poängförlust, och alla tre domarna gav ryssen segern med 115–113.

  Inte många protesterade mot resultatet. Bivol boxade disciplinerat matchen igenom och träffade med betydligt fler slag. Segersiffrorna hade kunnat vara större. Ingen av boxarna var allvarligt skakad någon gång under matchen.

  Den 31-årige mexikanske nationalhjälten förlorade för bara andra gången i karriären, och för första gången sedan matchen mot Floyd Mayweather Jr 2013. Han erövrade sin första världsmästartitel 2011 när han vann WBO:s titel i juniormellanvikt genom att besegra Matthew Hatton. Sedan dess har han klättrat uppåt i viktklasserna men mot Bivol tog det stopp. Förutom förlusterna har Alvarez skrapat ihop 57 segrar och två oavgjorda matcher. Han är fortfarande odiskutabel världsmästare i supermellanvikt.

  31-årige Bivol behåller sin WBA-världsmästartitel och stoltserar fortfarande som obesegrad. Nu med 20 segrar på lika många matcher.

  De boxades inför 20 000 åskådare på T-Mobile Arena i Las Vegas.

   

   

  Fler notiser