Amerikansk man, åtalad för mord på sin fru, vinner stadens republikanska primärval – inifrån fängelset

  7 maj 2022, kl 11.32

  40-årige Andrew Wilhoite står anklagad för att ha mördat sin fru. Han greps i slutet av mars, och har suttit häktad sedan dess. Domstolsprotokoll visar att paret, som varit gifta i tolv år, ansökte om skilsmässa strax innan mordet.

  På tisdagen i förra veckan säkrade han en plats som en av tre republikanska kandidater i staden Clintons kommunstyrelse. Valresultatet visar att mannen fick 60 röster, jämfört med sina konkurrenters 106 och 110 röster. Kommunvalet sker den 8 november.

  En representant från kommunkontoret säger att valanmälan gjordes innan mordet. ”Dessutom är det lagligt för personer som står anklagade för grovt brott att kandidera till lokala ämbeten. En person är endast olämplig om han eller hon är dömd.” En person som häktats innan rättegången får utöva sina plikter som vald representant för kommunen.

  Rättegången genomförs den 26 augusti. Om han fälls, så tas mannen automatiskt tas bort från valsedlarna.

  Clinton har en befolkning på 906 invånare. Tre personer ställde upp i valet.

   

   

  Fler notiser