Amazon vidtar åtgärder mot falska recensioner – de tre största återförsäljarna av positiva användarbetyg stoppas

  7 maj 2022, kl 20.00

  Betyg och recensioner är bland de viktigaste faktorerna när det kommer till nätkonsumenternas val mellan olika leverantörer. Det har också länge varit känt att positiva omdömen på Amazon ofta varit fabricerade. Det är framför allt tre internationella ratingföretag som sålt uppskattande produktrecensioner och andra betyg på Amazon: Fivestar Marketing, Matronex och AppSally. Men enligt Amazon ska det nu bli bättre.

  Ett av de tre företagen är Fivestar Marketing. I sin marknadsföring erbjuder de ”topprecensioner, perfekt anpassade till ditt företag. Representativ, ansedd och pålitlig från marknadsledaren inom granskningshantering.” Recensionerna går att köpas till Apple App Store, Google Play, Facebook Shops och Trustpilot. Priset för en femstjärnig recension ligger på en dryg hundralapp.

  Amazon har nu lyckats förhindra de tre största ratingföretagen från att sälja positiva recensioner för produkterna på sin webbplats. De har också 10 000 anställda som ska förhindra bedrägerier.

   

   

  Fler notiser