VIDEO: Irakisk pappa skjuter cigarrett ur sonens mun med sitt automatgevär – skryter sedan med sin kirurgiska precision

  6 maj 2022, kl 15.28

  I brist på äpplen satte mannen en cigarett i sonens mun, tog sin automatkarbin en –Kalashnikov AK 47 – och stegade iväg på sin bakgård. Han ville visa upp sin stora skicklighet i skytte, satte sig på marken och siktade noga. ”Stå still nu”, uppges pappan säga till sin son.

  Skottet går av, den förbluffade pojken rycker till men är oskadd. Han visar upp den sönderskjutna cigaretten, och pappan skryter om vilken utmärkt prickskytt han är.

  När videon delades flitigt på nätet uttryckte användare av sociala medier sin fasa, och uppmanade lokala myndigheter att vidta åtgärder. Vissa hävdade att det borde behandlas som mordförsök. Mannen har inte identifierats.

  Ett exempel på misslyckat skarpskytte skedde när en YouTuber 2018 sköt ihjäl sin pojkvän med en pistol, i tron att en tjock bok skulle räcka som skydd. Tanken var att filmen skulle bli viral, och att de skulle få fler följare.

  I Sverige går det för övrigt att få klassikern Kalashnikov AK 47 i en licensierad luftgevärsversion; magasinet innehåller hela 600 skott.

   

   

  Fler notiser