Tysk kvinna stack hål på partnerns kondomer – ville bli gravid – blev istället åtalad för våldtäkt

  6 maj 2022, kl 16.38

  I en ovanlig rättegång dömdes en kvinna från en kurort i västra Tyskland till sex månaders villkorlig dom för sexuellt övergrepp. Den åtalade hade punkterat sin sexpartners kondomer för att binda honom till henne genom en efterlängtad graviditet.

  Det var i början av förra året som paret hade en ”friends with benefits”-relation. Men kvinnan blev kär, och ville ha mer. Ett barn. Det var dock mannen inte särskilt intresserad av, och de tog en paus från varandra. Han blev något överraskad när hon efter en månad, via ett WhatsApp-meddelande, berättade för honom att graviditeten antagligen var ett faktum. Det var inte sant, men hon berättade för mannen att hon perforerat kondomerna som låg i ett nattduksbord.

  Mannen blev vred, och polisanmälde händelsen. Till en början var kvinnan åtalad för våldtäkt, med ett minimistraff på två år, men detta reducerades senare till sexuellt övergrepp. ”Nej betyder nej, här också”, sa domaren under rättegången.

  Kvinnan dömdes till villkorlig dom på sex månader.

   

   

  Fler notiser