Perus ledare och hans fru påstås ha plagierat masteruppsats – ”skadliga anklagelser”, säger president Castillo

  6 maj 2022, kl 09.11

  Pedro Castillo tillträdde som president i juli förra året. Hans tio månader på posten har präglats av omstridda beslut och anklagelser om korruption. Nu kommer beskyllningar om att han och hans fru kopierat 54 procent av den masteruppsats de skrivit tillsammans.

  En lokal tv-station fick texten till den 121 sidor långa avhandlingen med hänvisning till offentlighetsprincipen. De skickade in den till en onlinetjänst som kontrollerar akademiska texter; då uppdagades att stora delar plagierats.Tv-stationen säger också att två av de tre krediterade personer som validerade arbetet inte finns i det nationella identitetsregistret. En åklagare undersöker nu saken, och universitetet presidenten och hans fru fick sin examen från har tillsatt en utredningskommission.

  President Castillo förnekar att han plagierat någonting, och kallar anklagelserna ”skadliga” och en del av ”en destabiliserande plan mot hans regering”.

  Under sin tid i ämbetet har Castillo bildat fyra regeringar och bytt ut över 45 ministrar.

   

   

  Fler notiser