Kvinna vaknade i kistan under sin egen begravning, dog på riktigt timmar senare – var dödförklarad efter olycka i april

  6 maj 2022, kl 12.08

  Det var i april som Rosa Callaca, hennes syskon samt makens bror kraschade med sin bil i Peru. De fick svåra skador och fördes till ett lokalt sjukhus, där kvinnan och svågern dödförklarades.

  I förra veckan samlades familjen på kyrkogården för att begrava henne, och bar kistan på sina axlar. Då hörde de hur någon knackade på locket. Inifrån. De sänkte ner kistan på marken, och fann att kvinnan fortfarande var vid liv. ”Hon öppnade ögonen och svettades. Jag gick genast till mitt kontor och ringde polisen”, rapporterade kyrkogårdsvaktmästaren. Hela händelsen videofilmades.

  De chockade släktingarna förde kvinnan, som låg kvar i kistan, till närmaste sjukhus, där läkarna gav henne livsuppehållande behandling eftersom hon visade sig ha svaga livstecken. Tillståndet förvärrades, och efter några timmar gick hon bort. Familjen fick arrangera en andra begravning.

  Rosas familj vill nu veta hur det första sjukhuset kunde missa att hon fortfarande levde när de dödförklarade henne. Polisen utreder också vad som ledde fram till hennes död.

   

   

  Fler notiser