Brittisk turist på partysemester i Cypern körde ihjäl svensk mamma

  5 maj 2022, kl 12.58

  I går kväll körde en berusad brittisk turist, 25 år, ihjäl en svenska 46-åriga mamma som var bosatt i Göteborg. Hon var på semester med sin sexåriga dotter. Det skedde i Ayia Napa, den största turistorten på Cypern, som är ett populärt resmål för yngre personer tack vare det stora utbudet av partymöjligheter.

  ”En ung man färdades i en hyrd ’beach buggy’ och körde om en bil som stannat vid ett övergångsställe. Då krockade han med kvinnan”, säger en talesperson för den lokala polisen. Hon fördes i ambulans till sjukhuset, där hon förklarades död vid ankomsten.

  Mannen övergav snabbt sitt fordon och flydde till fots, men spårades upp och greps av polisen senare under kvällen. Ett alkoholtest visade på en promillehalt fyra gånger över den lagliga gränsen. Han testade också positivt för cannabis.

  Vare sig mannen eller hans medpassagerare skadade sig vid olyckan.

   

   

  Fler notiser