Hundratals sjömän flyr dödsskepp i amerikanska flottan – fruktan sprider sig på hangarfartyg efter serie av självmord

  4 maj 2022, kl 15.40

  Det amerikanska kärnkraftsdrivna hangarfartyget George Washington befinner sig just nu på ett varv i Virginia, där det genomgår ett flerårigt underhåll.

  Under det senaste året har sju dödsfall inträffat på fartyget, varav fyra självmord. Tre tog sitt liv under en enda vecka förra året. Mer än 200 besättningsmedlemmar har nu lämnat skeppet, rapporterar CBS News.

  På grund av de senaste dödsfallen tog kapten Brent Gaut beslutet att ge de sjömän som bor ombord på fartyget möjlighet att flytta till andra boenden. I måndags lämnade 200 sjömän skeppet, och bor nu i en närliggande US Navy-anläggning, rapporterar CBS News.

  Anledningen till de många självmorden är oklar, men den amerikanska flottan har inlett två utredningar om ledarskapsklimatet ombord på fartyget.

  ”Vi har gett en utredare i uppdrag att undersöka detta och verkligen fastställa orsaken. Finns det en omedelbar utlösande faktor? Finns det ett samband mellan dessa händelser?”, säger amiral John Meier.

  Den demokratiska kongressledamoten Elaine Luria säger att hon fått klagomål om livskvalitet och en giftig atmosfär ombord på fartyget.

   

   

  Fler notiser