Hej då flygskam! Nytt non-stopflyg Sydney–London blir världens längsta flyglinje – 20 timmar i luften ska dock bli bekväma

  4 maj 2022, kl 09.22

  Det australiska flygbolaget Quantas lanserade 2017 ett non-stop-flyg Perth–London Heathrow, men vill nu ”erövra den sista gränsen för långdistansresor”. De har därför beställt ett dussin exemplar av det nya flygplanet Airbus A350-1000. Flyglinjen Sydney–London, som tas i bruk 2025, blir världens längsta rutt på 1 610 mil.

  Flygplanet, som väger upp till 320 ton vid start, har plats för endast 238 passagerare. Normalt rymmer denna modell upp till 410 passagerare.

  ”Med tanke på den långa restiden har vi en dedikerad zon för välbefinnande, designad så att passagerarna kan sträcka på sig, med tillgång till gratis vatten, frukt och snacks”, säger en representant för flygbolaget. ”Bildskärmar visar hur man på bästa sätt stretchar.”

  Kabinen består av fyra kategorier: First, Business Class, Premium Economy och Economy. Första klass-sviterna är privata med en egen 32″ platt-tv, separat säng, loungefåtölj och en personlig garderob.

   

   

  Fler notiser