Pubägare stödde IS med brittiskt covid-lån, står nu inför rätta – sitter redan i fängelse efter våldtäkt på tonåring

  3 maj 2022, kl 19.02

  Den tidigare pubinnehavaren Tarek Namouz, 42 år, åtalas nu för åtta fall av finansiering av terrorism 2020 och 2021. Han ska också haft två videofilmer i sin ägo som ”sannolikt kunde vara till nytta för någon som begår eller förbereder terroristhandlingar”.

  Åklagaren säger att mannen ”skickade intäkterna från coronaviruslånen till IS-krigare i Syrien”. Storbritannien har under 2020 och 2021 lånat ut 430 miljarder kronor för att hjälpa små och medelstora företag genom coronakrisen.

  Namouz, född i Syrien, deltog i förhandlingen via videolänk från Wandsworth-fängelset i London, men sa inget annat än att bekräfta sin identitet. Försvarsadvokaten avser att bestrida anklagelserna i den kommande rättegången.

  Namouz dömdes redan 2015 till fängelse, efter att ha låst in och våldtagit en tonåring på sin pub.

   

   

  Fler notiser