Dödförklarad person visade sig vara vid liv – ramaskri i Shanghai över hur stadens medicinska system fungerar

  3 maj 2022, kl 14.12

  Sjukvården och vårdhemmen i Shanghai, som fortfarande är satta i sträng karantän, är hårt pressade. Det fick en äldre man uppleva när han dödförklarades på sitt äldreboende. Personalen lade honom i en liksäck, och tillkallade en transport till bårhuset. En video visar att när begravningsbyråns personal kom till platsen upptäckte de att han fortfarande levde: ”Vid liv! Såg du? Han lever! Stäng inte igen liksäcken!”

  Ett vittne på platsen: ”Vem vågar skicka sina föräldrar till ett äldreboende nu? Vem skulle våga bo där med sinnesro?” Händelsen utreds nu av de lokala myndigheterna. Fem personer ur personalen på äldreboendet, inklusive en läkare, samt en partitjänsteman har tillrättavisats.

  Hela Shanghai är fortsatt nedstängt, och tusentals nya covid-fall rapporteras varje dag. De hårda restriktionerna och den obligatoriska isoleringen av alla smittade har skapat förödelse i staden med 25 miljoner invånare. Många människor kan inte längre få tillgång till mat eller nödvändig medicinsk vård.

   

   

  Fler notiser