Skulle följa upp tidigare hundattack som skadat kvinna i Alabama – utredaren attackerades av hundarna och dog

  2 maj 2022, kl 12.01

  Vid en incident förra veckan, vid gränsen mellan Alabama och Mississippi, fördes en kvinna till sjukhus. Hon tog en promenad i grannskapet, attackerades av sju lösspringande hundar, och fick då allvarliga skador. För att undersöka vad som hänt åkte utredaren, Jacqueline Summer Beard, 58 år, ut till platsen, där samma hundar attackerade också henne. Efter att ha anmälts saknad åkte den lokala polisen ut för att söka efter henne.

  ”När vi anlände till platsen började flera hundar attackera oss och några lokala invånare, en av dem skadades lindrigt. Vi var tvungna att omedelbart avliva några av hundarna”, sa en anställd vid sheriffens kontor. ”Först därefter kunde vi undersöka den försvunna personens bil, och där hittade vi henne, avliden av sina skador. Hon hade antagligen försökt få kontakt med hundägaren.”

  Invånare i Alabama kan åtalas för konsekvenserna av sina djurs handlingar. Hundägaren, en 39-årig kvinna, arresterades och anklagas nu för dråp. Straffet kan bli upp till 20 års fängelse.

   

   

  Fler notiser