Netflix tappar tittare – stänger ner prins Harrys och Meghan Markles planerade tv-serie

  2 maj 2022, kl 11.00

  Netflix dominerade länge marknaden för streamade tv-serier, men konkurrensen blir allt större från Amazon, Apple, Disney, HBO, Hulu, Paramount, Starz och många andra. Netflix-aktien har fallit med mer än 35 procent, över 200 000 prenumeranter har lämnat kanalen. Det kommande kvartalet förväntas ytterligare två miljoner abonnenter säga upp sitt avtal.

  Det pressade läget tvingar nu Netflix att stänga ner många av sina planerade satsningar. En av de som drabbas är prins Harrys och Meghan Markles produktionsbolag Archwell. Enligt varumärkesansökningen som lämnats in i USA omfattar verksamheten välgörenhet, inspirerande webbplatser, kläder, nedladdningsbara tidskrifter, ljudböcker, spelfilmer och tv-program.

  Den animerade tv-serien, ”Pearl”, skulle ha handlat om en 12-årig flickas äventyr inspirerad av historiskt inflytelserika kvinnor. Markle: ”Som många tjejer i hennes ålder är vår hjältinna Pearl på en resa för att upptäcka sig själv när hon försöker övervinna livets dagliga utmaningar.”

   

   

  Fler notiser