Trebent hund med cancer räddar utterunge i floddrama i Minnesota – skulle annars inte ha överlevt det iskalla vattnet

  1 maj 2022, kl 20.04

  Goldendoodlen Gus, hälften golden retriever, hälften pudel, gillar som de flesta andra hundar både vatten och att apportera. Det har varit några tuffa år för honom, då cancer ledde till att hans ena bakben tvingades amputeras. ”Vi tänkte, åh, det här kommer att bli så tråkigt, han kommer inte att kunna springa igen som han brukade göra, men det har inte bromsat honom alls”, sa ägaren Cleo Young, enligt The Guardian.

  Under en promenad utmed floden St. Croix i Minnesota hoppade hunden ner i det kalla vattnet, och verkade leta efter något långt ut i vattendraget. Gus återvände till stranden med en utterunge i munnen. Familjen skyndade till ett vilddjurscenter, där personalen lyckades få den lilla krabaten att äta. De säger att uttern är för ung för att vara i vattnet, och borde ha varit i hålan med sin mamma. Han har sedan flyttats till ett annat rehabiliteringscenter för mer vård. ”Om inte Gus räddat honom, så skulle han förmodligen inte överlevt.”

  Gus kamp med sin cancer hindrade honom inte från att rädda ett annat liv.

   

   

  Fler notiser