Polisen i brittiska Norfolk utfärdar guide med 37 sexuella identiteter och kön – hjälper tjänstemän hantera allmänheten

  1 maj 2022, kl 11.51

  En digital guid, som heter ”The + in LGBT”, används internt av den lokala polisen i Norfolk för att på ett korrekt sätt hantera kontakterna med allmänheten. Vissa av könstermerna är mer vanliga, som ”ifrågasättande” eller ”asexuell”, men andra är nya för många, till exempel ”gynosexuell” (att attraheras av en feminin könspresentation) och ”neptunic” (en icke-binär person som lockas av män). En annan mindre känd term är ”variorienterad” (när sexuella och romantiska läggningar inte är inriktade på samma kön).

  En datoranimerad pepparkaksperson, med reglage för könsidentitet, sexuell läggning, könsuttryck och biologiskt kön, hjälper polisstyrkan att förstå definitionerna.

  En tidigare lokal politiker sa: ”Detta är absolut galenskap och ett fullständigt slöseri med skattebetalarnas pengar.”

  En representant från polisen säger att ”alla poliser och all personal måste genomgå utbildning kring mångfald och inkludering.” Om brottslighet kan relateras till könsidentitet togs inte upp av talespersone

   

   

  Fler notiser