Amerikansk familj skapar panik på israelisk flygplats genom att ta med skarp bomb – ”bara souvenir från Golanhöjderna”

  1 maj 2022, kl 09.00

  Efter en rundresa i Israel skulle en amerikansk familj återvända hem. På flygplatsen i Tel Aviv plockar en av dem upp ett föremål ur sin ryggsäck, och frågar personalen om det går bra att lägga den i en resväska istället.

  Det visar sig vara en skarpladdad granat. Order ges om att utrymma flygplatsen.

  En passagerare missförstod situationen och skapade kaos genom att skrika att ”terrorister öppnade eld”.

  En 32-årig man skadade sig under paniken, och fördes till sjukhus: ”Jag stod på flygplatsen och köade till incheckningsdisken. Plötsligt började människor springa iväg och de lämnade sitt bagage,” sa han till en israelisk nyhetsbyrå. ”Jag förstod att jag också måste fly, så jag sprang bort från incheckningen men snubblade på ett bagageband, bröt ett revben och fick en blödning i ena lungan.”

  När familjen förhördes av myndigheterna berättade de att det var ett av deras barn som hittade granaten under en rundtur på Golanhöjderna, som Israel erövrade från Syrien under sexdagarskriget 1967. Ingen i familjen, som vill vara anonym, var medveten om faran med att hantera den skarpa ammunitionen. De fick sedan gå ombord på sitt flyg.

   

   

  Fler notiser