Tidigare tennisstjärnan Boris Becker döms till fängelse efter att ha undanhållit stora summor från konkursbo

  30 april 2021, kl 15.21

  Boris Becker blev som 17-åring den yngste manliga singelspelaren att vinna Wimbledon-mästerskapen. Han tjänade stora summor pengar under sin karriär, men hade också väldiga utgifter. När Becker flyttade till Storbritannien 2012 sa han att bara månadskostnaden för det hyrda huset låg på nästan 300 000 kronor. Han var också skyldig de schweiziska myndigheterna 55 miljoner kronor, och de tyska myndigheterna ville ha elva miljoner kronor efter ett försök till skatteflykt. Efter skilsmässan från sin fru kom till slut konkursen 2017.

  Becker sa att han var ”chockad” och ”generad” när han försattes i konkurs, då ett lån på 40 miljoner kronor skulle betalas. De tillgångar som fanns räckte inte på långa vägar till. Efter två veckor i rätten kom domen: skyldig. Nu väntar två och ett havt års fängelse.

  Becker spelade större delen av sin karriär med racketar från det tyska företaget Puma. Efter det att produktionen avbröts köpte han formarna, och har nu en egen försäljning av racketar och kläder.

   

   

  Fler notiser