Oktoberfesten i München gör comeback efter två års coronaavbrott – rosetten på dirndl-förklädet avslöjar civilståndet

  30 april 2022, kl 17.25

  I fredags meddelade Münchens borgmästare Dieter Reiter att han instruerat den lokala administrationen att genomföra Oktoberfest 2022 utan villkor och begränsningar. Reiter säger att ”Oktoberfesten fungerar bara fullt ut eller inte alls.”

  Det största av de många öltälten, Hofbräu-Festhalle, har 10 000 sittplatser, och man räknar totalt med drygt sex miljoner besökare som släcker törsten med över sju miljoner liter starköl. Ölmuggarna som används i festivaltälten är respektive bryggeris egendom, och tjuvar polisanmäls av arrangören. Under 2019 beslagtogs 96 912 ölmuggar vid tältutgångarna.

  Redan nu kan man köpa lederhosen och dirndl-förkläden (rosetten avslöjar om man är singel, änka eller i ett förhållande).

  Oktoberfesten går tillbaka till 1810, då kronprins Ludwig av Bayern och prinsessan Therese gifte sig – 40 000 åskådare behövde något att dricka. Den har ställts in 26 gånger, mest på grund av krig, men också två gånger på grund av kolera. Coronan stoppade festligheterna 2020 och 2021.

   

   

  Fler notiser